(recept
si oblíbilo 10 návštěvníků)
Šťáva z ovoce za studena
Potřebné ingredience
2,5 kg ovoce, 2 litry vody, 25 gr kyseliny citronové, 1 Petol (já nedávám)
Postup přípravy
Ovoce trochu pomačkáme, přidáme kyselinu citronovou a vodu. Přikryjeme a necháme 24 h stát v chladnu.
Druhý den přemačkáme přes plátno, plenu, silon apod. My na rybíz máme mašinku. Přidáme Petol a cukr. Předtím si to ale musíme odměřit - na 1 litr šťávy se dává 1 kg cukru. Cukr necháme důkladně rozpustit, chodíme míchat.
Poté lijeme do lahví. Nevaří se.
Druhý den přemačkáme přes plátno, plenu, silon apod. My na rybíz máme mašinku. Přidáme Petol a cukr. Předtím si to ale musíme odměřit - na 1 litr šťávy se dává 1 kg cukru. Cukr necháme důkladně rozpustit, chodíme míchat.
Poté lijeme do lahví. Nevaří se.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé